Τον Ντίνο Μακρυγιάννη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Βασίλης Γκίζας

Τον Ντίνο Μακρυγιάννη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Βασίλης Γκίζας

 

Τον τίμησε «για την πνευματική του ευεργεσία στην Ναυπακτία»

 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο έναν σημαντικό άνθρωπο των ναυπακτιακών γραμμάτων, το ιδρυτικό μέλος και Επίτιμο Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών κ.Ντίνο Μακρυγιάννη προκειμένου να τον τιμήσει «για την πνευματική του ευεργεσία στην Ναυπακτία». Παρόντες στη συνάντηση των δύο, ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Ντίνος Τσουκαλάς, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού Δ.Ναυπακτίας κ.Ιωάννα Κωστή, ο ένας εκ των δύο υιών του τιμώμενου κ.Γιώργος Μακρυγιάννης με τη συζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Ο κ.Μακρυγιάννης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, δηλώνοντας συγκινημένος για τη μεταξύ τους συνάντηση και την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας σημείωσε ότι «Οι άνθρωποι που με την προσωπικότητα, τη δράση και το έργο τους συμβάλλουν στην ανάδειξη του πνευματικού πλούτου και του πολιτισμού του τόπου μας, αξίζει να τιμώνται, να επιβραβεύονται και να προβάλλονται ως πρότυπο για όλους. Και ο Ντίνος Μακρυγιάννης είναι ένας από αυτούς. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να υπομνήσει κανείς στην προσπάθεια να αναδείξει την αδιαμφισβήτητη και διαχρονική συμβολή του στην Ναυπακτία και την Ελληνική Γραμματεία. Με τη βαθιά γνώση της ιστορίας, και την μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Στράνωμα, ο Ντίνος Μακρυγιάννης έχει καταφέρει να μας προσφέρει ένα σημαντικότατο έργο, που παραμένει πάντα επίκαιρο».

Η συγκεκριμένη συνάντηση έλαβε χώρα εν όψει της τιμητικής εκδήλωσης για τον Ντίνο Μακρυγιάννη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 στον Αύλειο Χώρο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη Ναυπάκτου (Αρχοντικό Μπότσαρη), την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπακτίας και η Αδελφότητα Ναυπακτίων Αττικής «Ο Έπαχτος». Θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ναυπακτίων Αττικής «Ο Έπαχτος» κ.Κωνσταντίνος Βουτσινάς, ο Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ. κ.Νικόλαος Τριψιάνος, το μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρανωμιτών κ.Αλίκη Μακρυγιάννη, ο συνταξιούχος δικηγόρος και συγγραφέας κ.Στάθης Λουκόπουλος, ο φιλόλογος κ.Απόστολος Ζορμπάς, ο Σμχος ε.α. και ιστορικός Ερευνητής κ.Ηλίας Δημητρόπουλος, ενώ θα απαγγείλει η κ.Κρυσταλλία Σπαρτινού.