ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του Λόφου

 

Συνεχίζονται και φέτος οι ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την προστασία και ανάδειξη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου, με την επιλεκτική απομάκρυνση δέντρων πέριξ του μνημείου. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες έχουν ως αποτέλεσμα το εμβληματικό Κάστρο της πόλης να αποκαλύπτεται σταδιακά σε όλο το εύρος του επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την προστασία του τόσο από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς λόγω του φωτισμού ή άλλων παραγόντων, όσο και από την ανάπτυξη των ριζικών συστημάτων.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Το Ενετικό Κάστρο της Ναυπάκτου αποτελεί το σημείο αναφοράς της μακραίωνης ιστορίας μας. Η ανάδειξη και προστασία του είναι, και πρέπει να είναι, υποχρέωσή μας.

Προς τούτο, για τρίτη συνεχή χρονιά προχωρούμε σε στοχευμένες απομακρύνσεις δέντρων σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπουμε σταδιακά να αποκαλύπτεται το ανάπτυγμα του Κάστρου και να διακρίνονται τα πέντε διαζώματα, που αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του.

Δε μένουμε όμως μόνο σε αυτό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού να επιτύχουμε τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του Κάστρου, να πραγματοποιούνται συντηρήσεις του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ώστε να παραμένει φωταγωγημένο και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ενώ, πολύ σύντομα, θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της διαδρομής του Λόφου με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED μικρής κατανάλωσης κατά μήκος της».

Σημειώνεται ότι, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, η ξυλεία από τις κοπές των δέντρων θα μεταφερθεί στην «Ανακύκλωση για όλους ΑΕΚΚ ΙΚΚΕ», στη θέση Μπούκα, για να διατεθεί στη συνέχεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δημοτών βάσει κριτηρίων που θα τεθούν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων.