ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΟΞΥΑΣ, ΛΕΥΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

 

Με προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία επισφραγίστηκε το κάλεσμα των πολιτιστικών Συλλόγων Γραμμενιοξυωτών, Λευκιωτών και Κυδωνιωτών που προχώρησαν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στην από κοινού διοργάνωση κοπής πίτας που πλαισιώθηκε από ένα μεγάλο γλέντι, με την εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Βασίλης Σμάνης, ο Άρης Ντίνας και ο Γιώργος Κωτσίνης, να απογειώνει τη βραδιά!  

Σχεδόν 400 άτομα έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρωτοποριακό εγχείρημα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά και ήταν ένα δείγμα γραφής του πόσο σημαντικές είναι η συνένωση δυνάμεων, η συνεργασία, η ομοψυχία, η εξωστρέφεια και η αλληλεγγύη.

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων και προσερχόμενοι στον χώρο της εκδήλωσης, άπαντες δήλωναν ενθουσιασμένοι για την πρωτοβουλία των πολιτιστικών Συλλόγων που έκαναν ένα άλμα προς τα εμπρός, φέρνοντας κοντά σε ένα μεγάλο αντάμωμα, εκατοντάδες ανθρώπους από τρία από τα δυναμικότερα χωριά της Ναυπακτίας, βάζοντας τα θεμέλια για ανάλογες κι ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον. 

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η ρητή δημόσια διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Θανάση Μαυρομμάτη, για την δημοπράτηση το αργότερο αρχές Ιουνίου 2023 των εκκρεμών έργων ασφαλτόστρωσης: 1) Γραμμένη Οξυά-όρια νομού Αιτωλοακαρνανίας, 2) Λεύκα-Μανδρινή και 3) Κυδωνιά-Καλλονή.  
 
Οι ανακοινώσεις όπως ήταν αναμενόμενο έγιναν δεκτές με ικανοποίηση καθώς αποτελούν πάγιο αίτημα για την διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης κατοίκων και επισκεπτών στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Κούστας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γκίζα, οι Αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας, κκ. Θωμάς Κοτρωνιάς και Θανάσης Κούκουνας, ο Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Κανέλλος, οι κυρίες Χριστίνα Παπαϊωάννου και  Έφη Τσιούφη εκπροσωπώντας τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Σπήλιο Λιβανό,  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος με μεγάλη αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΟΣΥΝ, εκ μέρους της ΠΑΝΣΥ ο κ. Δημήτρης Κούκουνας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυδωνιάς, κ. Γιώργος Γάτος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής, κ. Νικόλαος Κασβίκης με επταμελή αντιπροσωπεία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοτινών «Αθανάσιος Διάκος», κ. Θοδωρής Μαρτέκας με πολυπληθή αντιπροσωπεία καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα, κ. Κώστας Καψιμάλης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η άκρως πετυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Απολλώνια στην Παιανία Αττικής, ιδιοκτησίας του Κυδωνιώτη κ. Δημήτρη Φωτόπουλου.

 

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συλλόγων)