Υπεγράφη η σύμβαση για την Ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς

Υπεγράφη η σύμβαση για την Ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς

Β.Γκίζας: «Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση σημαντικών έργων»

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας υπέγραψε την Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021 τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου», συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.455.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και τον άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».  Υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και αφορά στην αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του οικισμού της Παλαιοπαναγιάς και συγκεκριμένα στο τμήμα που βρίσκεται βόρεια της Περιφερειακής Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Αμφίσσης. Η ολοκλήρωση του έργου θα σημάνει την οριστική επίλυση του χρόνιου σοβαρού προβλήματος υδροδότησης των δυτικών συνοικιών της Ναυπάκτου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο κ.Γκίζας δήλωσε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα τροποποιήσαμε τη μελέτη του έργου και προχωρήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε σήμερα να είμαστε στην ευτυχή θέση να υπογράφουμε τη συμβασιοποίησή του με τον ανάδοχο εργολάβο.  Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματος και θα δώσει ανάσα στους κατοίκους της Παλαιοπαναγιάς, οι οποίοι εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται.  Για την παρούσα δημοτική αρχή η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αποτελεί βασικό ζητούμενο.  Προς τούτο, εργαζόμαστε εντατικά. Δρομολογούμε, συμβασιοποιούμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».