Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, ο Δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται στην κατηγορία 3 με ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ εκδήλωσης πυρκαγιάς.  Για το λόγο αυτό, το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.  Ενώ, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ως προς τα ακόλουθα:

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα

Δεν εκτελούμε υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών-πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα

Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης

Σεβόμαστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση

Έχουμε υπόψη ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις των οχημάτων μας μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά

Δεν σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Σε περίπτωση που αντιληφθούμε πυρκαγιά, καλούμαστε να ειδοποιήσουμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199 (Π.Υ. Ναυπάκτου: 2634022199).

Ενημερωνόμαστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=2cG2mEjk7FU

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας www.nafpaktos.gr