Φωτογραφική Έκθεση «1821» του Ηλία Περγαντή

Φωτογραφική Έκθεση «1821» του Ηλία Περγαντή

1 - 8 Αυγούστου στο ισόγειο του κτηρίου Τσώνη

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος για το Καλοκαίρι 2021 και τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» τη φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821».

Η Έκθεση φιλοξενείται στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο) από την 1η έως τις 8 Αυγούστου 2021.

Ώρες Λειτουργίας: 19:00 - 22:00

Λίγα λόγια για την Έκθεση Φωτογραφίας

Η Έκθεση φωτογραφίας «1821» του Ηλία Περγαντή ξεκίνησε ως δημιούργημα το 2017.  Θέμα της είναι η αναβίωση και αποτύπωση της Ελληνικής παράδοσης και ιστορίας την περίοδο πριν και μετά το 1821 και την απελευθέρωση της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό.  Επίκεντρο στην εικόνα είναι ο άνθρωπος, το συναίσθημα, η φορεσιά και το ιστορικό γεγονός.

Για τους σκοπούς του έργου ο φωτογράφος έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της χώρας (Ναύπλιο, Μετέωρα, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Αίγιο, Τρίπολη, Κρήτη, Μάνη, Μονεμβασιά, Ηλεία, Σουφλί, Καστοριά, Κάλυμνο, Καλαμάτα, Αθήνα κτλ).  Για τους σκοπούς του έργου αυτού συνεργάζεται με Πολιτιστικούς Συλλόγους και ομάδες ιστορικής αναβίωσης, οι οποίου συμμετέχουν εθελοντικά στο project.  Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει εθελοντικά πάνω από 1.000 άτομα στο συγκεκριμένο έργο και πάνω από 40 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Ομάδες Αναβίωσης.  Η όλη διαδικασία γίνεται απόλυτα εθελοντικά από όλες τις πλευρές, με πολύ μεράκι και αγάπη για την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας.

Σύντομο βιογραφικό του φωτογράφου Ηλία Περγαντή

Ο Ηλίας Περγαντής είναι 39 ετών, ζει και εργάζεται στη Σπάρτη.  Έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι αριστούχος στο Μεταπτυχιακό του ιδίου τμήματος.  Με την τέχνη της φωτογραφίας, ασχολείται από το 2021.  Την περίοδο 2017-2018 διετέλεσε Πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης.  Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.  Μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς είναι διαθέσιμο στη σελίδα του «Η Ελλάδα του χθες» (facebook).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Το σύνολο των εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την εφαρμογή όλων των κανόνων που ορίζονται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το ΥΠ.ΠΟ.Α και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Το κοινό θα πρέπει να τηρεί τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας.

Η είσοδος στην Έκθεση επιτρέπεται σε ομάδες 4 ατόμων, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.  Για άτομα κάτω των 18 ετών με δήλωση self test (σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.44779/2021 – ΦΕΚ 3113/Β/16-07-2021).

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, τη διάρκεια και κατά την αποχώρηση από το κτήριο Τσώνη.