Mήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας, κ.Βασίλη Γκίζα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Mήνυμα του Δημάρχου Ναυπακτίας, κ.Βασίλη Γκίζα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Με κατανόηση και αλληλοσεβασμό θα τα καταφέρουμε!»

«Μία ιδιαίτερη σχολική χρονιά ξεκινά. Μία χρονιά, κατά την οποία καλούμαστε όλοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και φυσικά τα παιδιά μας, να δείξουμε ωριμότητα και σοβαρότητα. 

Οι προηγούμενοι μήνες μάς δίδαξαν πόσο εύθραυστη είναι η καθημερινότητά μας και πόσο εύκολα οι βεβαιότητές μας μπορούν να ανατραπούν.  Οι μέχρι πρότινος δεδομένες αξίες της δια ζώσης εκπαίδευσης και της κοινωνικής συνύπαρξης έγιναν ζητούμενα.  Στο χέρι μας είναι να μην τα στερηθούμε πάλι, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας.  Για το λόγο αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα τηρώντας στο ακέραιο τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων, του ΕΟΔΥ και των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.  Το ίδιο φροντίζουμε να μαθαίνουμε και στα παιδιά μας.

Ως Δήμος, όλο αυτό το διάστημα, προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή και έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και καθηγητές.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα βρίσκονται αδιάλειπτα στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όποτε και όπου απαιτηθεί και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.  Το κύριο μέλημα όλων μας είναι η απρόσκοπτη, κατά το δυνατό, λειτουργία των σχολείων μας και η ασφάλεια.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεργασία το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς μας.  Εύχομαι σε όλους μία δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

Με κατανόηση και αλληλοσεβασμό θα τα καταφέρουμε!

Καλή σχολική χρονιά με υγεία!

 

Βασίλης Γκίζας

Δήμαρχος Ναυπακτίας»