ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ


Τα Κέντρα Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ναυπακτίας είναι μια δομή όπου λειτουργεί συμπληρωματικά στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας και εποπτεύεται από αυτό. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία κάθε Δήμου.

Σκοπός των Κέντρων Κοινότητας είναι η περαιτέρω υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας του. Απευθύνεται σε ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού (άποροι, άστεγοι, μετανάστες, ΑΜΕΑ, ΡΟΜΑ κλπ). Επιπλέον, το Παράρτημα ΡΟΜΑ στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό. Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο. Οικονομολόγο, Παιδαγωγούς, Διαμεσολαβητή και Νοσηλεύτρια.

 

Ωράριο λειτουργίας: 07.00- 15.00. Δευτέρα ως Παρασκευή.

Διεύθυνση:Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Θ. Νόβα 16(πρώην ιατρεία ΙΚΑ) Τηλ:2634 0 38640


Email : kentrokoinotitas@nafpaktos.gr & kkoinotitasroma@nafpaktos.gr

3η ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ