Πραγματοποιήθηκε η 1η Θεματική Διαβούλευση φορέωνγια το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ναυπάκτου

Πραγματοποιήθηκε η 1η Θεματική Διαβούλευση φορέωνγια το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ναυπάκτου

Πραγματοποιήθηκε η 1η Θεματική Διαβούλευση φορέωνγια το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ναυπάκτου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ναύπακτος, Τ.Κ. 303 00
t: +30 26343 60149
e: press@nafpaktos.gr
Ναύπακτος, 11.3.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 1η Θεματική Διαβούλευση φορέων
για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ναυπάκτου

Προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας
και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών της πόλης της Ναυπάκτου και με έμφαση στην πεζή μετακίνηση, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τη χρήση του ποδηλάτου, προχωρά η διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Ναυπάκτου.

Για το λόγο αυτό, την Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 1η Διαβούλευση των φορέων που σχετίζονται με το σύστημα αστικής κινητικότητας. Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, οι Αντιδήμαρχοι κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας, κ.Ντίνος Τσουκαλάς, κ.Γιάννης Παπαϊωάννίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι φορείς που συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ήταν η εκπρόσωπος του Λιμενικού Τμήματος κ.Ιωάννα Φραγκούλη, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιώργος Ρόμπολας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου «Ερμής» και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας-Δωρίδας κ.Αποστόλης Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας κ.Γιάννης Κοργιαλάς, ο Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ.Νίκος Τσερπέλης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Ναυπάκτου κ.Γιάννης Αλεξανδρής, ο πολιτικός μηχανικός κ.Κώστας Πατούχας, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας συμβούλων Lever.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας επεσήμανε τη βασική προτεραιότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό κέντρο της Ναυπάκτου, αλλά και το γεγονός ότι το ΣΒΑΚ αποτελεί προϊόν συμμετοχικής διαδικασίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μέσα από την υλοποίηση του ΣΒΑΚ επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πιο φιλικούς τρόπους μετακίνησης, να μειώσουμε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, να αναβαθμίσουμε τα μέσα μεταφοράς, να βελτιώσουμε την κυκλοφορία των οχημάτων διανομής, να οργανώσουμε τη στάθμευση και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες. Το κύριο ζητούμενο είναι να λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ως ένα σύνολο, που θα έχει λάβει σοβαρά υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και τις ανάγκες της. Ως εκ τούτου, τόσο μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων όσο και των διαδικτυακών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, επιθυμούμε την ενεργή συμμετοχή των φορέων και των πολιτών».

Ως προς τη διαδικασία εκπόνησης, στην παρούσα φάση έχει ζητηθεί από τους φορείς να τοποθετηθούν και εγγράφως μέσω ερωτηματολογίου προκειμένου η ομάδα έργου να αξιολογήσει όλες τις απόψεις και να διατυπώσει ένα αρχικό πλαίσιο στρατηγικών στόχων βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η 2η Θεματική Διαβούλευση για την οποία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.