Σύλλογος ΑμεΑ Αλκυόνη

 

Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ειδικώς αναγνωρισμένο (Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας) ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Εξειδικεύεται και δραστηριοποιείται στο χώρο των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες  από τον Ιούλιο του 2003, στην πόλη της Ναυπάκτου και στην ευρύτερη περιοχή, όπου στο χώρο αυτό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα αντίστοιχη μέριμνα Α.Μ.Ε.Α. άλλου κρατικού ή ιδιωτικού φορέα.

Πρωτεργάτες στη δημιουργία του Συλλόγου είναι  γονείς-κηδεμόνες ανθρώπων με αναπηρίες,  που το μέλλον τους δυστυχώς είναι αβέβαιο, καθώς και πρόσωπα ή φορείς που ευαισθητοποιούνται σε παρόμοια κοινωνικά ζητήματα στην περιοχή.

 

Γιατί ο Σύλλογος πήρε το όνομα «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Οι άνθρωποι της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» διαπίστωσαν με έκπληξη πως ο κύκλος ζωής και αναπαραγωγής του πουλιού που ονομάζεται Αλκυόνη, να γεννά και να κλώθει τα αυγά του μέσα στη βαρυχειμωνιά, εκμεταλλευόμενο τις λίγες ηλιόλουστες ημέρες του Γενάρη, μοιάζει πολύ με το δικό τους εγχείρημα.

Έτσι λοιπόν μέσα στη βαρυχειμωνιά που φέρνει στη ζωή η αναπηρία ενός παιδιού, παίρνοντας θάρρος και δύναμη από την αγάπη των συνανθρώπων τους, τόλμησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δημιουργώντας ένα σύλλογο.

Έτσι έδωσαν σε αυτό το Σύλλογο το όνομα «ΑΛΚΥΟΝΗ».

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Βασιλική Παναγοπούλου

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Ρισβάς

Γενικός Γραμματέας: Θεοδόσιος Θεοδοσόπουλος

Ταμίας: Μιλτιάδης Κατσίκας

Μέλος-Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ευτυχία Ανδρονιάδη

Μέλος: Γεώργιος Διαμαντόπουλος

Μέλος: Παναγιώτα Φλωροπούλου

 

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Αικατερίνα Λαμπροπούλου-Ξάνθη

Γραμματέας: Βασιλική Λάσπη

Μέλος: Ασημίνα Σμπούκη-Κατσώνη

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Β.Ε. Πλαστήρα 9

30300, Ναύπακτος

t: 2634027313

e: alkyoni5@otenet.gr

w: alkyoni-amea.gr