Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπακτίας για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό COVID-19

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπακτίας για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό COVID-19

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπακτίας για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό COVID-19
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ναύπακτος, Τ.Κ. 303 00
t: +30 26343 60149
e: press@nafpaktos.gr
Ναύπακτος, 6.3.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας
Σε απόλυτο συντονισμό Δήμος και αρμόδιες υπηρεσίες υγείας


Σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από το νέο κορονοϊό COVID-19, αλλά και το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, όπως αυτές υποδεικνύονται από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και ιατρός κ.Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ντίνος Τσουκαλάς και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδη, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ.Βασιλική Μουσγά, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Άνω Χώρας και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Θανάσης Κιούσης, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και Επιμελητής Α’ του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ.Γιώργος Κόκκινος, ο Διευθυντής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων Δήμου Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Παπακωστόπουλος, καθώς και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Πολυδωρόπουλος.
Οι παριστάμενοι εξέτασαν τα δεδομένα εξέλιξης του ιού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Ναυπακτίας. Ωστόσο, ο Δήμος και οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση και απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους για την ορθή ενημέρωση των δημοτών, αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Με το πέρας της σύσκεψης, ο ιατρός εργασίας κ.Πολυδωρόπουλος, επισκέφθηκε το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας και επικαιροποιώντας τους τις οδηγίες που εκδίδονται βάσει των νέων επιδημιολογικών κριτηρίων.
Νωρίτερα, ο Αντιδήμαρχος κ.Τσουκαλάς και ο Διευθυντής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Παπακωστόπουλος επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες της Ναυπάκτου προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα για την κατάσταση από τους Διευθυντές και το προσωπικό. Ενημερώθηκαν τόσο για την επάρκεια του κατάλληλου υλικού (πχ. αντισηπτικών), όσο και την τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ για το σωστό εξαερισμό και τον αυστηρό καθαρισμό των σχολικών χώρων. Επισημαίνεται ότι, η απόφαση της αναστολής διδακτικών ωρών/κλεισίματος των σχολικών μονάδων αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας. Όσον αφορά στις απολυμάνσεις, ο Δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να προχωρήσει σε αυτές, εφόσον διαπιστωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η αναγκαιότητά τους.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας εξέφρασε την αυξημένη επαγρύπνηση του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών και ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό και διαρκή επικοινωνία με τις υγειονομικές υπηρεσίες. Παρακολουθούμε τις οδηγίες που δίνονται σε καθημερινή βάση από το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δε θα πρέπει να επικρατήσει πανικός. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να εφαρμόζουμε τα όσα μας έχουν υποδειχθεί. Εμείς οι ίδιοι, ως πολίτες, επιβάλλεται πλέον να ακολουθούμε πιστά τους απλούς κανόνες υγιεινής. Από την πλευρά μας, ως Δήμος, θα προβαίνουμε σε τακτές ενημερώσεις για το θέμα».