«Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν». Βασική μας διαφορά η ουσία του έργου

«Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν». Βασική μας διαφορά η ουσία του έργου

«Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν». Βασική μας διαφορά η ουσία του έργου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 25-10-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν»
Βασική μας διαφορά η ουσία του έργου

Με αφορμή τη συζήτηση που αφορά στην κατασκευή των πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου (Π.Ε.Ο 48) και την οδό Θέρμου, η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας δηλώνει προς γνώση όλων των πολιτών, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα πεζοδρόμια θα κατασκευαστούν. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Οκτωβρίου 2019, σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε ζήτημα προτεραιοτήτων, μεταξύ του έργου των πεζοδρομίων και της αγοράς απορριμματοφόρων, αλλά ζήτημα αλλαγής στη χρηματοδότηση της κάθε ενέργειας.
Απόδειξη των ανωτέρω και συνέχεια της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής αποτελεί το ότι το έργο των συγκεκριμένων πεζοδρομίων και η χρηματοδότησή τους θα συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, το οποίο και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα (Νοέμβριο 2019).
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος τρόπος υλοποίησης, εξετάζοντας τη χρηματοδότηση του έργου, είναι ο ίδιος με εκείνον που εφάρμοσε η Δημοτική Αρχή του κ. Τάκη Λουκόπουλου, με μία όμως βασική διαφορά ως προς την ουσία του έργου. Για τα συγκεκριμένα πεζοδρόμια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μελέτες με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αυτά που θα κατασκευαστούν όμως, από εδώ και στο εξής θα πληρούν εξαρχής το σύνολο των προϋποθέσεων, βάσει των απαραίτητων μελετών, αποφεύγοντας τις παλινωδίες που παρουσιάστηκαν στα ήδη κατασκευασμένα, οι οποίες και κόστισαν στην πορεία του έργου περισσότερα χρήματα στο Δήμο (50% επιπλέον χρήματα επί τις αρχικής συμβάσεως), αλλά και οδήγησαν σε πρόχειρες λύσεις επί πρακτικών ζητημάτων (πχ. απορροή υδάτων).
Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας έχουν τοποθετήσει, από την πρώτη στιγμή, στην κορυφή της ατζέντας τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των δημοτών, ζητήματα στα οποία θα ανταποκριθούν με σοβαρότητα και συνέπεια. Τέλος, και όσον αφορά στο αίτημα της αντιπολίτευσης για τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, δημοσίως απαντούν πως το αποδέχονται, καλώντας παράλληλα τους πολίτες των περιοχών αυτών, και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη συζήτηση, να δώσουν το παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Ξενία» προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά και άμεσα για τα πραγματικά δεδομένα, αποφεύγοντας τη διαστρέβλωση της αλήθειας, στην οποία σκόπιμα κάποιοι επιδίδονται τις τελευταίες ώρες.