Τί θα ισχύσει για τη Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου

Τί θα ισχύσει για τη Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου

Τί θα ισχύσει για τη Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ναύπακτος, Τ.Κ. 303 00
t: +30 26343 60149
e: press@nafpaktos.gr
Ναύπακτος, 20.3.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τί θα ισχύσει για τη Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου
Αυστηρά μέτρα για την προστασία και προφύλαξη από τον κορονοϊό

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι προσωρινά αναστέλλεται μερικώς η λειτουργία της Λαϊκής Αγορά Ναυπάκτου. Αυτό σημαίνει ότι στη Λαϊκή Αγορά που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 στην περιοχή του 2ου Γυμνασίου, θα πωλούνται αποκλειστικά προϊόντα που έχουν σχέση με το φαγητό και χαρτικά. Απαγορεύεται ρητά η πώληση οποιουδήποτε άλλου προϊόντος, όπως πλαστικά, ρούχα ή βιομηχανικά είδη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα εφαρμόζονται αυστηρά τα ακόλουθα:

α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζονται τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς θα τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα με το συχνό καθαρισμό του χώρου και την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 11:00 και στις 12:00 θα ξεκινήσει η πλύση και απολύμανση του χώρου από τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας.

Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των ανωτέρω ή παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και μη τήρησης αποστάσεων, ο Δήμος Ναυπακτίας έχει ενημερώσει με έγγραφό του το Σύλλογο Παραγωγών Ναυπάκτου και Πεδιάδας Κάμπου Μόρνου ότι με τη συνδρομή της Αστυνομίας θα προχωρήσει σε άμεση διακοπή λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Στο χώρο θα βρίσκεται κλιμάκιο του Δήμου Ναυπακτίας και προσωπικά ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας.

Τα ανωτέρω ισχύουν έως ότου υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Επισημαίνεται ότι, η απόφαση για την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών λαμβάνεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατεβάστε την σχετική επιστολή εδώ.