Σε τρεις σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας

Σε τρεις σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας

Σε τρεις σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ναύπακτος τ.κ. 303 00
Τηλ.: 26343 60102
Fax: 26343 60116
e-mail: info@nafpaktos.gr

Ναύπακτος 11-04-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε τρεις σημαντικές αποφάσεις προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στην πρόσφατη συνεδρίασή του:
Η πρώτη αφορά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΝ για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ». ΜΕ το έργο αυτό επιλύεται οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης των δυτικών συνοικιών έως και τις εργατικές κατοικίες .
Η δεύτερη απόφαση αφορά την αγορά δύο ακόμη ιδιοκτησιών – πέραν των άλλων δύο που προηγήθηκαν- στη θέση “ΒΑΡΝΑΡΑΧΗ” στην οποία βρίσκονται οι πηγές από τις οποίες υδροδοτείται η πόλη της Ναυπάκτου, διασφαλίζοντας έτσι το πόσιμο νερό της πόλης με ταυτόχρονη ικανοποίηση των επί πολλά χρόνια ταλαιπωρηθέντων ιδιοκτητών.
Τέλος με την τρίτη απόφαση ο Δήμος προχωρά σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτ. Ελλάδας (6η ΔΥΠΕ) για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ», με την απομάκρυνση του αμιάντου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 140.000 ευρώ, ποσό που εξασφάλισε με συντονισμένες ενέργειες και με τους εργαζόμενους του Κέντρου, η Δημοτική αρχή από την (6η ΔΥΠΕ). Σύμφωνα με την παραπάνω σύμβαση το έργο θα το υλοποιήσει ο Δήμος.