Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου

Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου

Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ναύπακτος, Τ.Κ. 303 00
t: +30 26343 60149
e: press@nafpaktos.gr
Ναύπακτος, 3.2.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη η Σύμβαση για την Αναβάθμιση του Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου
Παρέμβαση ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου στη θέση Βλαχομάνδρα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν.Αιτωλοακαρνανίας, κ.Ντίνος Ζορμπάς υπέγραψε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, τη σύμβαση αναβάθμισης του Χ.Υ.Τ.Α. με τον ανάδοχο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 649.760,00 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η υλοποίηση των απαραίτητων προμηθειών εξοπλισμού, η εγκατάστασή τους και η τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία τους, προκειμένου να καταστεί δυνατή η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κατά τρόπο ώστε να επιτευχθούν από άποψη εργονομίας και τεχνικοοικονομικών κριτηρίων:

Η βελτιστοποίηση διαχείρισης των ομβρίων υδάτων για την μείωση της παραγωγής των στραγγισμάτων
Η αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων
Η ολοκληρωμένη διαχείριση του παραγόμενου βιοαερίου του Χ.Υ.Τ.Α.
Η ασφάλεια και λειτουργικότητα του Χ.Υ.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου με δήλωσή του για το θέμα σημείωσε: «Με τη νέα αυτή παρέμβαση ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας αντιμετωπίζουμε καίρια και αποφασιστικά ζητήματα που απασχολούσαν το Χ.Υ.Τ.Α. Ναυπάκτου και αναβαθμίζουμε πλήρως τη λειτουργία του».

Για να προσθέσει στη συνέχεια πως «Το σημαντικό αυτό έργο γίνεται με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την προηγούμενη διοίκηση του Συνδέσμου και, ιδιαίτερα τον προηγούμενο Πρόεδρο, κ.Χρήστο Σαλαμούρα, ο οποίος συνέβαλλε με όλες του τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου πνοής. Πρόκειται για έργο υποδειγματικό και χρήσιμο από πολλές απόψεις, δεδομένου ότι αναβαθμίζει τις ήδη υψηλές οικολογικές επιδόσεις του Χ.Υ.Τ.Α. συμβάλλοντας στην καλύτερη προστασία του Περιβάλλοντος. Αποδεικνύει δε, στη πράξη, ότι η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας προσωπικά, στηρίζουν την υλοποίηση έργων ουσίας και υψηλής αποτελεσματικότητας, που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα τη θωράκιση του περιβάλλοντος και την καθημερινότητα των πολιτών».