Blog With Large Image

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου στο Historia National Geographic

 

«Στις 7 Οκτωβρίου 1571, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ναυτική μάχη στη σύγχρονη ιστορία. Πάνω από 400 γαλέρες και σχεδόν 200.000 άνδρες συγκρούστηκαν σε έναν αγώνα που έδειξε τη δύναμη του ευρωπαϊκού πυροβολικού απέναντι στο οθωμανικό ναυτικό», αναφέρει το ειδικό αφιέρωμα του ισπανόγλωσσου National Geographic - Historia.

Προχωρούν οι διαδικασίες για το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση του Δήμου Ναυπακτίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη

 

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, η προσωρινή ένταξη του Δήμου Ναυπακτίας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2018» για την απαλλοτρίωση ενός εκ των σημαντικότερων ακινήτων εντός της πόλης της Ναυπάκτου, του οικοπέδου Παπαχαραλάμπους.

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου

 

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου, μετά και τη σχετική υπογραφή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριου Φαρμάκη, περιλαμβάνεται πλέον στον προσωρινό πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα».

Σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου στις 10-04-2021

Καλείστε το  Σάββατο  10-04-2021 στην πραγματοποίηση τακτικής  και δια περιφοράς λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου (μέσω τηλέφωνου) με ώρα έναρξης 15:30 και ώρα λήξης 16:30. Ο τρόπος αποστολής της ψήφου θα γίνει ηλεκτρονικά και στο email: limennafpakt@yahoo.gr, σύμφωνα με την υπ’αρ.163/29-5-2020 & 426/13-11-2020 εγκυκλίων ΥΠ.ΕΣ. και του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, με τα εξής  θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Β.Γκίζα με τον Περιφερειάρχη κ.Ν.Φαρμάκη

 

Ο κοινός βηματισμός Δήμου και Περιφέρειας εχέγγυο αναπτυξιακής προοπτικής

 

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη συνάντησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου 2021.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων κ.Θανάση Μαυρομάτη, των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος κ.Θωμά Κοτρωνιά και Τεχνικών  Υπηρεσιών κ.Ζαχαρία Χοχτούλα, καθώς και μηχανικών της Περιφέρειας.

Εμφύλιοι πόλεμοι: Το σαράκι του ελληνισμού

 

Του Πέτρου Πιτσιάκκα, Φιλολόγου, M.Ed., Διευθυντή 2ου Λυκείου Ναυπάκτου

 

 

Η ιστορική μνήμη πρέπει να είναι πάντα ζωντανή και πάντα γρηγορούσα, ώστε να διδάσκει και να κατευθύνει τις ενέργειες και τις συμπεριφορές μας, στο παρόν και στο μέλλον, για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από το 1821, δεν θα πρέπει να ανακυκλώνουμε, πομπωδώς, το παρελθόν, λιβανίζοντας το, σαν μουσειακό αντικείμενο, και προσεγγίζοντας το, με έναν αόριστο και απόλυτο τρόπο, συναισθηματικά.

Το εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Δωρεάν RAPID TESTS

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου και τις Κ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας πραγματοποιεί καθημερινά δωρεάν rapid tests χωρίς ραντεβού (με σειρά προτεραιότητας) και αυτή την εβδομάδα.

Το Πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 5.4.2021

  • Κτήριο Τσώνη | 11:00 - 13:00

Τρίτη 6.4.2021

  • Κτήριο Τσώνη | 11:00 - 13:00

Τετάρτη 7.4.2021

Η δημόσια αναφορά του Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα στο πρόσωπο του εκλιπόντος πρώην Αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που άφησε τη δική του σφραγίδα στα δημοτικά μας πράγματα.  Έναν άνθρωπο που υπήρξε μαχητικός, δραστήριος, ανήσυχος.  Που πορεύτηκε με τις αξίες και τα ιδανικά του.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας για το θάνατο του πρώην Αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, που συνήλθε σήμερα Σάββατο, 3 Απριλίου 2021 σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του αείμνηστου πρώην Αντιδημάρχου και επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου Κώστα Καρακώστα αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

 

1. Να εκφράσει τη συμπαράστασή του στο βαρύ πένθος και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2. Να εναποθέσει  το Δημοτικό Συμβούλιο  στέφανο στη σορό του εκλιπόντος.

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Ναυπακτίας Μήνος Μαρτίου 2021

Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Ναυπάκτου, εκφράζει ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ για την προσφορά των κάτωθι επιχειρήσεων/οργανισμών στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ - ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ.

Σελίδες